söndag, september 02, 2007

Det fördummar folk!


Satt och diskuterade religion med några kompisar härom dagen. Frågade om jag var var religiös bla. Vilket jag inte är, är ingening. Därför att det r roligare att kunna se objektivt på alla religioner. För skulle man tillhöra en viss religion så kan man inte acceptera eller se på andra relegioner på samma sätt.
Men sen tycker jag faktiskt illa om vissa religioner tex de som härstammar från samma grund. Kristendomen judendomen och islam. Alla tre har väl ganska bra grundprinciper i botten. Men N
är det ska till människor för att tolka och skriva ner det finns det de som väljer att ta till sig enbart vissa delar. Sen kan de inte acceptera varandra osv.

Men anledningen till att folk börjar tro
på religioner är dålig självkännsla och dåligt omdöme. Sen använder man sina religioner till att gömma sig bakom när man beodrar krig mot ett annat land. Så har det alltid varit som tex krostågen ner till jerusalem eller kriget mot irak där gud står på en sida. När de indirekt tror på samma gud i två olika tolkningar. Sen har vi israel och paletsina. Finns hur många exempel som helst. Sen har kristendomen sån otrolig dubbel moral. Katoliker kan begå mord, våldtäkter och liknande sen kan de bara gå till ett biktbås och säga att de har syndat så är allt ok efter det så kan de bara fortsätta med att våldta och mörda efter varjegång så tar man och biktar sig. Men sen står det även i bibeln att har man mördat ska man straffas med livet eller harman haft sex med samma kön så ska man straffas med livet. Får inte ihop det?

Dessutom anser präster och liknande titlar att de står över lagen på något sätt. De får våldta små barn bara de gör det i guds mening.
Religion fördummar folk hindrar dem ifrån att utvecklas. Sen finns det de som säger med vi har ju gjort mycket gott med. Som vad? Att åka ner till afrika och hjälpa svältande barn... ja det är ju kanon om man inte försökte konvertera alla till sin religion samtidigt. Varför
kan man inte låta dem ha sin religion ifred?
Kan man inte hjälpa folk utan att tracka på dem sina egn tro. Låt dem själva upptäcka vad de vill tro på.
En värld utan religioner vore otroligt mycket bättre värld. Kanske till och med en värld i fred.

Saker som bör göras:

Låt barn i skolan få läsa lika mycket om alla religioner (iaf de absolut största)
Acceptera att andra inte tror på samma sak.
Acceptera att folk finna sin egen tro på sitt sätt.
Acceptera att det är 2000-talet och folk är frigjorda.

Bli mer mänskliga
Eller avskaffa religioner helt.

Men då kommer folk säga att va ska man tro på då? vadå? måste man tro på nånting för att kunna leva? måste genom andra genom andra? Kan man inte bra tro på sig själv? öka sin egen självkännsla och se till att man når dit man vill? måste man ha en religion för att kunna förena människor?

Den som kan svara på dessa frågor och kan lyckas övertyga mig. Lovar jag att jag kommer ta en extra fundering till det.

Inga kommentarer:

 
RSS via nybloggat.se