tisdag, november 06, 2007

La Cosa Nostra!

Så var bossen (Salvatore Lo Piccolo) för hela La Cosa Nostra gripen, samt hans son som även var hans högra hand. Det fick mig att tänka på när en polare till mig bodde nere i Italien för en del år sedan. Han hade golf lektioner och om jag inte minns helt fel så var det faktiskt för denna familjen som han hade hand om. Det var antingen dessa eller så var det en annan maffia familj. Han berättade om hur de fick otroligt mycket respekt runt om i staden och de gick före i alla köer osv. Sen vart de även inbjudna till många olika fester där det bjöds på linor på silverfat som serverades av horor i enbart iklädda trosor.
Lite små häftigt må jag ändå säga. Skulle vara riktigt nice och ha sånna kontakter att röra sig med.
Tänk å hamna i bråk på korgen nån kväll och sedan vaknar killen som mucka bråk upp med ett hästhuvud i sängen eller som La Cosa Nostra hade gjort mot den lille butiks ägaren, hängt avhuggna kaninhuvuden utan för dörren.
Dock lite tråkigt att Salvatore Lo Piccolo inte såg så farlig ut som maffiosos gör i filmerna.
Även om det är ett stort steg att lyckas gripa högsta hönset i La Cosa Nostra så tror jag ändå det finns en hel del som är redo att ta över i familjen. Kommer nog inte dröja långt innan de e på fötter igen. Så är det med den organiserade brottsligheten… lätt att få till men svår att bli av med. Precis som canser.

5 kommentarer:

Anonym sa...

eh.. häftigt?

vilken planet kommer du ifrån?

Anonym sa...

Jag tror det handlar om att få en attetydändring från befolkningen. Om om inte länge accepterar översittare som maffiosos är utan vägrar betala, skänka saker eller vara rädda för dom. Dom lever på fruktan. Ta bort detta och dom kommer försvinna.

Anonym sa...

nåt fel är det fan på dig.

Anonym sa...

Inlägget i sig är bevis nog på din bristande intelligens, men CANSER????? CANSER ?????????

CCCCCAAAAANNNNNSSSSSEEEEERRRRRR???

JÖSSES!

Lansky sa...

Det är möjligt att man tycker det här är "lite småhäftigt" när man sitter innanför kommungränsen i Nässjö. Men bakom det du tycker är "nice" döljer sig en brutal verklighet.
Du kanske har noterat att Neapel och hela Kampanien håller på att kvävas av sopor just nu - och det år bara en del av den syniska verksamhet av exploatering, utpressning och våld som bedrivs av Cosa Nostra, La Camorra och N'dragetan i Italien.
Kan du inte skaffa dig någon hobby istället...

 
RSS via nybloggat.se