lördag, augusti 06, 2005

Del 2

The Clash försöker staka sig framåt i den tuffa konkurrensen mellan alla punkband som svämmade över i Englands alla hörn.
Men på något sätt så lyckades de få ett skivkontrakt iof väldigt dåligt kontrakt.
Men det var ju ändå ett kontrakt sa, och åkte in i studion.
De klämde till med många hits och blev snabbt en av Englands största artister.
Det vart även accepterade i en icke punkpublik på grund utav att de inte bra gjorde punk låtar utan de gjorde mer rock låtar och raggae. De är den enda vita grupp som blivit accpterade av raggae kulturen och andra raggae musiker.
men i mitten av 80-talet började det gå utför och det blev osämja i gruppen. De splittrades kort efter en turné i USA.
Alla gick sina egna vägar för att sedermera aldrig återförenas.
Under tiden i Sverige hade Joakim Thåström bildat ett nytt band han kalla Rymdimperiet.
Rymdimperiet var föregångaren till Imperiet, de bytte namn bara efter någon skiva.
Imperiet är ett av Sveriges största rockband som någonsin funnits.
De har gjort hit låtar som Du ska va president, Var e vargen och givetvis tolkningen av Bellmans Märk Hur Vår Skugga som blev en dunder hit.
Imperiet gjorde många spelningar i olika folkparker runt om i Sverige.
1987 försökte de göra sig stora utomlands, de släppte en skiva på engelska med några av deras hit låtar på översatta till engelska.
Men de vart ingen större genomslagskraft, ett år senare återkom de med en nyplatt som skulle bli deras sista. Med plattan släppt gjorde de sen sin sista turné föra att inte heller de återförenas igen (inte än i alla fall).
Med Imperiet projektet avslutat gick Thåström på en solokarriär.
I Japan under denna tiden hade ett band som kallade sig X Japan bildats.
X Japan är ett av Japans absolut största band. De lirade härlig skön hårdrock som på minner lite om Guns N’ Roses men mycket bättre.
Deras texter blandades med japanska och engelska och i en del låtar har de både japanska och engelska. Till största delen sjunger de på engelska med sin sångare Toshi som har en helt underbar röst. Sen har vi Hide på gitarr och hans helt underbara solo kan man nästan tro att han är en gitarr gud. Den största i bandet är Yoshiki som skrev de flesta låtarna och producerade skivorna. De två övriga är Heath på bas och Pata på andra gitarren.
Under 80-talet gjorde de hits som I’ll kill you, Kurenai, Blue Blood, Orgasm och givetvis den enormt pampiga balladen Endless Rain, som kanske är deras allra största hit någonsin.
X-Japan vart snabbt stora i hela Asien, det ledde till stora turnéer och många spelningar.

(Fortsättning följer)

Inga kommentarer:

 
RSS via nybloggat.se